27. 9. 2022

WikiLeaks zveřejní tisíce amerických dosud nezveřejněných dokumentů

Rate this post

Přinášíme vám další článek, týkající se využití skryté kamery.

WikiLeaks zveřejní tisíce amerických tajných dokumentů
Diplomaté mnohých států světa jsou v pohotovosti. Dnes večer by se na portálu WikiLeaks měly objevit statisíce citlivých dokumentů. Oznámil to francouzský server owni.fr. Většinou to mají být americké diplomatické depeše, z nichž 16 tisíc má označení tajné.

Podle francouzského serveru, který má pokaždé v předstihu informace o akcích portálu WikiLeaks se citlivé materiály mají objevit v půl jedenáctéve významných denících a týdenících jako jsou The New York Times, britský The Guardian, německém týdeník Der Spiegel, španělském listu El País a francouzský Le Monde.

Francouzský web také tvrdí, že většina kompromitujících dokumentů se týká Asie a Blízkého východu. Americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová osobně volala francouzským představitelům, afghánským, anglickým politikům a čínským diplomatům, že některé informace mohou být kompromitující až urážlivé.

Spojené státy varují vlastníky serveru WikiLeaks, že zveřejněním dokumentů ohrozí životy některých lidí, kteří spolupracují s Američany. Upozorňují, že server získal informace nelegálně, a proto že s jeho majiteli ani nebudou vyjednávat.

WikiLeaks v létě zveřejnil jiné citlivé materiály vypovídající o pozadí některých incidentů v Afghánistánu. Na mluvčího portálu Juliena Assange je vydán mezinárodní zatykač. Policie ho viní ze znásilnění.

Zajímá vás kam ukrýt skrytou kameru?

‚Levnější je energie o víkendu.‘ Budějovický Motor Jikov přesunul směny k víkendům a přechází na LPG Skokový nárůst nákladů za energie až o stovky milionů korun ročně. S takovými problémy se teď potýkají strojírenské firmy. Týká se to i společností, které vykazují obraty v řádech miliard korun za rok. Například českobudějovický Motor Jikov v některých divizích nastavil nové pracovní směny o víkendech, kdy je sazba za proud nižší.

„Stojíme u tavicí pece, která taví hliník. Funguje na zemní plyn, který samozřejmě spotřebováváme ve velkém množství. Je to největší spotřebič zemního plynu v celém Motoru Jikov,“ ukazuje ředitel divize Tlaková slévárna společnosti Motor Jikov Group Petr Šíma v jedné z výrobních hal.

„Z důvodu skokového zdražení i možného omezení dodávek plynu jsme zvolili jako alternativu propan, tedy LPG. Přejít ze zemního plynu na LPG technicky až tak náročné není. Samozřejmě to stojí poměrně značné peníze, ale předpokládáme, že peníze se nám vrátí v rozdílu ceny propanu a zemního plynu,“ uvádí.

Mnoho energie spotřebovává také slévárna. „Litinu tavíme v elektrických pecích o objemu čtyř tun. Funguje to samozřejmě na elektrickou energii. Náklady nám stouply zhruba 3,5krát, což při loňském měsíčním nákladu 3,1 milionu dnes dělá přes 11 milionů korun,“ počítá ředitel divize Slévárna litiny společnosti Motor Jikov Ivan Hotový.

„První opatření, která děláme, jsou samozřejmě vlastní úspory. Vyráběli jsme v pracovní dny, ale to platí vysoké ceny. Levnější je energie o víkendech. Takže jsme po dohodě s našimi zaměstnanci přešli na čtyři směny čtvrtek, pátek a čtyři směny sobota, neděle. Prostě každý víkend v práci,“ popisuje Ivan Hotový.

Strojírenská firma Engel z Kaplice na Českokrumlovsku se aktuálně snaží vysokým nákladům předejít instalací solárních panelů.

„V případě výpadku dodávek plynu budeme nuceni přijmout některá omezení. Navýšení cen energií oproti loňskému roku o 300 procent ovlivňuje samozřejmě i ceny našich výrobků,“ říká manažer společnosti David Dědič.

Podle Jihočeské hospodářské komory drahé energie představují velký problém i pro menší firmy, drobné podnikatele nebo OSVČ. Všichni proto netrpělivě očekávají, s jakým řešením přijde vláda.

Sledujte náš web, abyste věděli, jak nejlépe nejlépe použít skryté kamery.

Chcete si přečíst recenze na fotopast? Podívejte se do sekce recenze fotopastí.