1. 10. 2022

Šmejdi, třeste se: Inspektoři vyrazí do boje vybaveni špionážní kamerou

Rate this post

Přinášíme vám další článek, týkající se využití skryté kamery.

Šmejdi, třeste se: Kontroloři vyrazí do boje vybaveni špionážní kamerouJako agenti 007. Tak si brzy budou připadat kontroloři České obchodní inspekce. Ta totiž momentálně testuje zbrusu nové skryté kamery, které budou inspektoři nosit na tajné kontroly. Blesk.cz to potvrdil mluvčí ČOI Jiří Fröhlich. Podle něj se zrovna rozhoduje mezi dvěma typy kamer, které se nakoupí do všech sedmi regionálních inspektorátů. Každé středisko by mělo vyfasovat po jedné kameře. Podle nepotvrzených informací Blesk.cz jsou horkým kandidátem brýle s ukrytou kamerou.

Jako agenti 007. Tak si brzy budou připadat kontroloři České obchodní inspekce. Ta totiž momentálně testuje zbrusu nové skryté kamery, které budou inspektoři nosit na tajné kontroly. Blesk.cz to potvrdil mluvčí ČOI Jiří Fröhlich. Podle něj se zrovna rozhoduje mezi dvěma typy kamer, které se nakoupí do všech sedmi regionálních inspektorátů. Každé středisko by mělo vyfasovat po jedné kameře. Podle nepotvrzených informací Blesk.cz jsou horkým kandidátem brýle s ukrytou kamerou.

Skryté kamery pro inspektory jsou naprostou novinkou. Rozhodnutí souvisí s novelou zákona o České obchodní inspekci, která tuto pravomoc inspektorům nově poskytla. „Jedná se skutečně o novelu z letošního roku, nebyla proto v minulosti ze zákona taková pravomoc České obchodní inspekci dána,“ řekl Blesk.cz mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Novela přímo říká že „inspektor je při provádění kontroly oprávněn pořizovat zvukové, obrazové a zvukově-obrazové záznamy bez vědomí kontrolovaných osob, pokud nelze účelu kontroly dosáhnout jinak.“ Právo fyzických osob na ochranu jejich soukromého osobního života tím podle novely není dotčeno.

Inspekce momentálně vhodné typy kamer testuje a není jasné, kdy půjdou poprvé do terénu. „Skryté kamery jsou zatím pouze testovány, a to dva typy. Inspektoři s nimi zatím nejsou obeznámeni, zatím není vybrán konkrétní typ. Česká obchodní inspekce se ještě nerozhodla, který nakoupí a bude používat,“ řekl Fröhlich.

„Podle typu a využití se následně rozhodne o pokrytí, přinejlepším jedním kusem, všech sedmi regionálních inspektorátů touto technikou, která bude vybrána. Následně, v případě potřeby, bude dokoupena,“ dodal Fröhlich. Podle informací Blesk.cz je jedním z typů testovaných kamer skrytá mikrokamera zabudovaná v brýlích.

Podle osloveného soukromého detektiva, který využívá skrytou monitorovací techniku pro dokumentaci, by si inspektoři měli dát pozor hlavně na baterku. „Největším úskalím od dob STB, KGB, FBI, CIA je vždycky jedno. A to, že tyto přístroje nejsou schopny dlouhodobé činnosti z důvodu baterií,“ řekl Jiří Kameník, který provozuje detektivní kancelář.

Podle něj může externí zdroj skryté kamery vydržet maximálně dvě až tři hodiny. Pakliže je baterie uložena přímo v brýlích se skrytou kamerou, vydrží zhruba hodinu. „Jde jen o krátkodobou dokumentaci,“ dodal odborník.

Detektiv navíc upozorňuje, že neexistuje univerzální typ skryté kamery, která by se dala použít do všech prostředí. „Nic univerzálního neexistuje, to záleží, kde se ten inspektor bude pohybovat. Když půjde ven, musí si vzít trochu jinou kameru než tu, kterou bude požívat například v obchodě nebo ve skladě,“ vysvětlil Kameník.

Zajímají vás skryté kamery? Pak čtěte náš web.

Chtěli jsme bojovat až do úplného konce, mrzelo Audu. Basketbalisty nadchla rekordní návštěva Čeští basketbalisté před rekordní patnáctitisícovou návštěvou v libeňské hale podlehli na mistrovství Evropy ve druhém utkání ve skupině favorizovanému Srbsku 68:81. I bez odpočívajícího Tomáše Satoranského zlepšeným výkonem ve druhé půli donutili soupeře vrátit na palubovku všechny své hvězdy a ukázali potenciál.

Čeští basketbalisté prohráli i druhý zápas na mistrovství Evropy, tentokrát s favorizovaným Srbskem.

„Ať už to skóre bylo jakékoliv, tak jsme chtěli bojovat až do úplného konce a ukázat, že můžeme držet krok s takovým soupeřem a určitě nám to dodá sebevědomí do zápasů, které ná ještě čekají,“ křičel basketbalista Patrik Auda do mikrofonu v mixzóně O2 arény.

Jinak to nešlo, protože rekordní počet 15 tisíc 67 diváků v Česku na basketbale byl opravdu hodně hlučný, i když nutno podotknout ne úplně celý zápas.

„Je to neuvěřitelné, já byl hrozně rád, že se lidé nechali strhnout tím, že jsme nechali srdce na hřišti a opravdu za námi stáli. Atmosféra byla na české poměry neuvěřitelná a chtěl bych hrozně poděkovat fanouškům, protože tohle byl opravdu basketbalový svátek a všichni jsme si ho užili,“ shodují se Ondřej Sehnal s Tomášem Kyzlinkem.

Češi sice prohráli pošesté v řadě ale proti jednomu z favoritů celého turnaje na medaili ukázali přinejlepším po přestávce potenciál.

„Byly okamžiky, kdy jsem slyšel opravdu přinejlepším deset tisíc hlasů, což je super a já bych chtěl takovou atmosféru na každý zápas v Česku,“ přál by si Sehnal.

„To, že tady byla taková účast je neskutečný úspěch pro basket a doufám, že si to lidi užili a neodradilo je to od toho, aby přišli na další zápasy a fandili nám takhle dál,“ doplnil Sehnala Jan Veselý.

Čeští basketbalisté čekající na první výhru to budou i ve zbytku pražské skupiny potřebovat, a hned v pondělí po dnu volna obzvlášť – od 17.30 nastoupí proti outsiderovi z Nizozemska a nutně potřebují zvítězit.

Na našem webu najdete zaručené tipy týkající se skrytých kamer.

Potřebujete diskrétně zabezpečit určitý prostor? Zkuste využít skryté kamery, pomocí kterých můžete prostor sledovat zcela nepozorovaně, a to včetně online náhledu přes mobilní telefon v reálném čase!