19. 9. 2022

‚Trump nám neprozradil žádná tajemství. Ukážeme přepis jednání,‘ oznámil Putin

Rate this post

Přinášíme vám další článek, týkající se využití skryté kamery.

‚Trump nám neprozradil žádná tajemství. Ukážeme přepis jednání,‘ oznámil Putin Ruský prezident Vladimir Putin ve středu uvedl, že americký prezident Donald Trump neprozradil šéfovi ruské diplomacie Sergeji Lavrovovi během schůzky v Bílém domě žádná tajemství, jak Trumpa obviňuje americký tisk. Rusko je podle Putina ochotno poskytnout Kongresu přepis jednání Trumpa a Lavrova v Oválné pracovně, pokud proti tomu Bílý dům nebude mít námitky.

„Sledujeme, že ve Spojených státech se rozvíjí politická schizofrenie. Ničím jiným si nedokážu vysvětlit obviňování nynějšího prezidenta, že prozradil Lavrovovi nějaká tajemství,“ sdělil Putin. „Už jsem s ním (Lavrovem) mluvil. Budu mu muset udělit důtku. Napomenutí za to, že se o ta tajemství nepodělil. Ani se mnou, ani s ruskými tajnými službami, což je od něj velice ošklivé,“ zažertoval podle agentury Interfax ruský prezident.

Americké politiky využívající na domácí scéně protiruských hesel považuje šéf Kremlu buď za hloupé, anebo nebezpečné. „Víte, co mne udivuje? Destabilizují vnitropolitickou situaci v USA pod protiruskými hesly. Buď nechápou, že škodí vlastní zemi, a pak jsou prostě hloupí, anebo vše chápou, a pak jsou to nebezpeční, nevybíraví lidé,“ zdůraznil Putin podle agentury TASS. „Každopádně je to věc Spojených zemí a my se do toho plést nechystáme a nebudeme,“ dodal.

Putin se podle TASS zdržel hodnocení Trumpova působení v Bílém domě, amerického prezidenta podle něj mají hodnotit jen američtí voliči. Nicméně podle agentury AP Putin také řekl, že bude počítat s Trumpem jako prezidentem „jedině když mu dovolí pracovat naplno“.

Putin předstoupil před novináře po schůzce s italským premiérem v černomořském letovisku Soči.

Trump minulý týden na schůzce s Lavrovem vyzradil podle deníku The Washington Post tajné informace související s teroristickým hnutím Islámský stát (IS), přestože USA tato zjištění kvůli ochraně zdroje považovaly za mimořádně citlivé. 

Americký prezident nařčení odmítá a tvrdí, že Rusku chtěl v rámci boje proti teroristům jisté informace poskytnout, což je v jeho pravomocích. Kongres žádá, aby Bílý dům poskytl stenografický záznam Trumpova rozhovoru s Lavrovem.

Zajímají vás skryté kamery? Pak čtěte náš web.

Několik členů NAVY SEALs dostalo trest za porušení tajemství při vývoji videohry
Sedm členů zvláštních jednotek amerického námořnictva NAVY SEALs, mezi nimiž byl i voják, který se loni podílel na zabití vůdce Al-Káidy Usámy bin Ládina, bylo pokáráno za zpřístupnění utajovaných materiálů. Spolupracovali při vývoji počítačové hry.

Členové zvláštních jednotek NAVY SEALs patří k elitě. Jsou to tiší válečníci, které není vidět ani slyšet. Sedm z nich se na dva dny stalo placenými konzultanty společnosti, která vyvíjí známou herní sérii Medal of Honor. V tomto případě to byla hra Warfighter.

Její tvůrci chtěli, aby byla hra co nejrealističtější. Členové NAVY SEALs ale při konzultaci prý používali utajované materiály. Nevyžádali si přitom souhlas svých nadřízených. Například prozradili speciální výzbroj a výstroj, kterou používají při misích jen tyto jednotky.

„Je to záhada, protože se nejedná o pouhé zabijáky, ale o vysoce přemýšlivé a samostatné lidi,“ poznamenal komentátor ČRo Milan Slezák. „Od lidí tohoto charakteru se čeká, že budou ve skrytu a že se v žádném případě nebudou s veřejností dělit o zážitky nebo právě o detaily své práce,“ dodal.

Za tento čin byl sedmi členům elitní jednotky NAVY SEALs snížen plat o polovinu v délce dvou měsíců a hlavně dostali písemné důtky. „Což se ve většině případů v této branži považuje za konec kariéry,“ dodal komentátor.

Na našem webu najdete zaručené tipy týkající se skrytých kamer.

Věděli jste, že doslova za pár korun lze pořídit tzv. GSM alarm, pomocí kterého si můžete sami, snadno a efektivni vyřešit zabezpečení domu?