19. 9. 2022

FBI během razie v Trumpově floridském sídle měla pátrat dokumenty o jaderných zbraních

Rate this post

Přinášíme vám další článek, týkající se využití skryté kamery.

FBI během razie v Trumpově floridském sídle měla hledat dokumenty o jaderných zbraních Agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) hledali při pondělní razii v sídle bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa dokumenty týkající se jaderných zbraní, napsal deník The Washington Post. Není podle něj jasné, zda byly takové dokumenty ve floridském resortu Mar-a-Lago nalezeny.

Americké ministerstvo spravedlnosti ve čtvrtek požádalo soud, aby zveřejnil příkaz, který FBI prohlídku resortu povolil. Trump razii vykreslil jako politickou odplatu. Spolu s povolením by soud měl odtajnit i výčet věcí zabavených při operaci, uvedl ministr spravedlnosti Merrick Garland. Na tiskové konferenci uvedl, že prohlídku osobně potvrdil .

„Ministerstvo takové rozhodnutí nepřijímá bez rozvahy. Když je to možné, je standardní praxí hledat méně obtěžující nástroje,“ uvedl.

Razie byla součástí vyšetřování, zda Trump při svém odchodu z funkce v lednu 2021 neoprávněně neodvezl z Bílého domu záznamy, z nichž některé jsou podle ministerstva spravedlnosti tajné.

Zdroj obeznámený se záležitostí uvedl, že FBI při prohlídce získala z Trumpova majetku asi 10 krabic. Trump v době prohlídky nebyl na Floridě.

Domovní prohlídka u bývalého prezidenta nemá v moderních amerických dějinách obdoby. Trump, zákonodárci jeho Republikánské strany a jejich spojenci v médiích ministerstvo spravedlnosti a FBI bez důkazů obviňují z politicky motivovaného postupu a dokonce šíří divoké spekulace o tom, že agenti mohli podstrčit falešné důkazy proti exprezidentovi. Proti tomuto nařčení se Garland ve čtvrtek na tiskové konferenci ohradil.

Zajímá vás jak upravuje použití skryté kamery zákon?

Začátek a konec týdne bude slunečný. Ve středu se přechodně ochladí a bude pršet Začátek týdne bude v Česku převážně slunečný, jen s ojedinělými přeháňkami. Ve středu deště přibude a mírně se ochladí. Na víkend by ale teploty měly opět stoupnout k 25 stupňům Celsia, vyplývá z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Pondělní ráno v Česku je teplotně rozmanité. V Čechách klesly teploty většinou na 14 až devět stupňů. „Na Moravě a ve Slezsku je ráno ještě většinou teplé a najdou se i místa, kde je 18 stupňů Celsia,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav na facebooku.

Pondělí bude podle meteorologů poměrně slunečné. Teploty vystoupí na 22 až 26 stupňů, o něco chladněji bude na severu země. Ojedinělé přeháňky lze očekávat zejména na Šumavě.

Skoro jasná až polojasná obloha bude podle meteorologů převažovat také v úterý. Při zvětšené oblačnosti mohou být zejména na horách ojediněle přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty budou mezi 22 až 26 stupni Celsia.

Ve středu se počasí v Česku změní. Od jihozápadu začne přibývat oblačnosti a spolu s ní bude i víc pršet. Odpolední maxima klesnou na 18 až 22 stupňů Celsia. Oblačný až zatažený bude také čtvrtek, kdy už by ale mělo deště postupně ubývat.

Pro pátek a víkend očekávají meteorologové polojasno až oblačno. Nejvyšší denní teploty o víkendu budou mezi 19 až 24 stupni Celsia.

Na našem webu najdete zaručené tipy týkající se skrytých kamer.

Podívejte se na našem partnerském portálu na nejlepší tipy jak poznat nevěru