29. 8. 2022

Internetový server WikiLeaks obnažil americkou diplomacii

Rate this post

Přinášíme vám další článek, týkající se využití skryté kamery.

Internetový server WikiLeaks obnažil americkou diplomacii
Server WikiLeaks pustil na veřejnost tajné diplomatické dokumenty Spojených států. Objevily se v 19:30 na serverech francouzského deníku Le Monde a amerického New York Times. Podle něj obsahuje dokumentace až brutálně upřímné hodnocení zahraničních lídrů a otevřené hodnocení jaderných a teroristických hrozeb.

„Írán získal od Severní Koreje rakety schopné zasáhnout západní Evropu. Ruský premiér Vladimir Putin je „alfa samec“. Francouzský prezident Nicolas Sarkozy nahý císař. Arabské státy tlačí na Ameriku, aby vojensky zasáhla proti Íránu,“ to jsou jen některé z informací, které vyšly najevo z diplomatických depeší, které server WikiLeaks poskytl významným světovým deníkům.

Bílý dům, americké ministerstvo zahraničí i Pentagon zveřejnění obsahu diplomatické pošty odsoudily jako nezodpovědný a nebezpečný čin. Obsah zveřejněných informací ale nepopřely.

Francouzský Le Monde jako jeden z vybraných listů zatím na webových stránkách naznačuje, co jeho čtenáře čeká. Vysvětluje, proč se rozhodl citlivé informace zveřejnit. Le Monde upozorňuje, že informace budou zveřejňovány postupně v tématických celcích po celý příští týden.

V pondělí by měly vyjít ven materiály o bývalém jihoafrickém prezidentu Mandelovi a také o současném afghánském prezidentu Karzáím. Všechny noviny, které budou obsah portálu WikiLeaks zveřejňovat, se dohodly na vytvoření seznamu osob, které budou mediálně chráněny, zejména v zemích s diktátorskými režimy. 

Přečtěte si ještě toto.

Němečtí daňoví inspektoři koupili další CD s údaji daňových hříšníků
Němci koupili další CD s údaji o nelegálních bankovních kontech německých firem ve Švýcarsku. Vláda Severního Porýní-Vestfálska chce zabránit daňovým únikům, Švýcaři ale považují její postup za nelegální.

Vláda Severního Porýní-Vesfálska opět udeřila. Podle informací deníků Financial Times Deutschland uvízla tentokrát v síti velká jména. Na zakoupených CD jsou údaje o klientech švýcarské banky USB, jedné z největších na světě.

Švýcarsko opakovaně proti nákupu ilegálně získaných bankovních údajů protestuje. Němečtí politici naopak poukazují naopak na to, že právní stát nenapomáhá zločincům. Je to podle nich spolehlivá cesta, jak se dostat „na kobylku“ daňovým hříšníkům.

Švýcarsko dokonce vydalo na tři německé finanční úřady zatykač právě kvůli tomu, že si chtějí obstarávat ukradená cérečka a že tím prý podněcují k trestné činnosti.

V případě banky Credit Suisse zaplatili Němci dva,5 milionu eur a na daních potom vybrali skoro 200 milionů eur, takže se jim tato investice vrátila skoro stonásobně. V případě banky UBS prý dokonce Němci zaplatili za cérečko 9 milionů eur a pravděpodobně očekávají, že se jim vrátí i tato investice.

Německý finanční úřad údajně nakoupil také interní materiály banky UBS, ve kterých je manuál, jak ušetřit klientům placení daní.

Podle odhadů mají Němci ukryto ve švýcarských bankách na 150 miliard švýcarských franků, tedy přes tři biliony korun.

Na našem webu najdete zaručené tipy týkající se skrytých kamer.

Vybíráte fotopast? Recenze vám možná pomůže vybrat tu pravou. Přečtěte si naše recenze fotopastí.