4. 11. 2017

Kamera v brýlích nové generace – recenze

Rate this post

Nejspíš všichni známe taková ta videa, kdy muž na ulici hledá „modelky“. A asi se shnodneme na tom, že tato videa jsou domluvená. Pokud ale někdo má dostatek odvahy, může se pokusit o podobná videa „naostro“. Pomůže mu k tomu kamera v brýlích, která je dokonale nenápadná, takže druhá osoba vůbec neví, že je nahrávána.

To byl samozřejmě vtip. Kamera v brýlích má řadu užitečnějších funkcí. Používá se například proti nepoctivým úředníkům, při jiných sporných situacích a samozřejmě ji také používají ti, kteří provádějí testy věrnosti. A protože o tom je tento web, přinášíme recenzi kamery v brýlích nové generace.

Recenze v kostce: skvělá, spolehlivá a hlavně nenápadná špionážní technika, která se snadno používá. Na jedno nabití vydrží nahrávat až 70 minut, a pokud potřebujete déle, stačí vyměnit nožičku s baterkou (v balení jsou 2). Jedinou nevýhodou je to, že brýle jsou z plastu, tudíž je nevyužijete například při sportu.

 

Kamery v brýlích obecně – výhody a nevýhody

Napřed trochu té nudné teorie obecně o tomto druhu špionážní techniky. Mezi největší přednosti (u lepších modelů) patří nenápadnost, jednoduché používání i nízká cena. Zatímco většina sledovací technika stojí řádově desítky tisíc korun, tyto brýle lze pořídít za pár tisíc.

Cenový rozdíl mezi jednotlivými třídami není velký. Nejlevnější brýle koupíte od tří tisíc korun, nejdražší brýle se speciálními funkcemi stojí zhruba dvakrát tolik. Pro občasné použití postačí levnější modely, pokud však chcete brýle používat častěji nebo pro další účely (např. sport), volte raději dražší kousky.

Používání brýlí je také velmi snadné. V podstatě jen aktivujete kameru a ta bude nahrávat do doby, než ji zastavíte nebo dojde paměť či baterka. Kamera obvykle nahrává na vloženou SD kartu, případně interní paměť. Uložené záznamy jsou v odpovídající kvalitně ve formátu .avi, takže je přehrajete nejen v počítači, ale i na mobilu.

Od ostatní sledovací techniky se brýle odlišují tím, že se používají při osobním jednání. Klíčové je, aby si toho sledovaný nevšiml. Jak je na tom dnešní zboží?

Kamera v brýlích je opravdu nenápadná

Objednali jsme si nový typ kamery v brýlích. Tento kousek sice není v provedení pro sport, ale o to víc je užitečný při běžném natáčení rozhovorů. Má integrovanou 16 GB paměť a vydrží až 70 minut nahrávání na jedno nabití baterie.

Protože je to poprvé, co podobný produkt testujeme, měli jsme obavu, že kamera bude nápadná. Při pročítání jiných recenzí jsme totiž zjistili, že nekvalitní a starší modely brýlí měly tlusté nožičky, což bylo ještě podezřelejší. I čočka kamery byla nevhodně umístěna, takže i při letmém zkoumání si kamery druhý člověk všiml.

Proto jsme byli zvědaví, jak si výrobce nové řady modelů s tímto poradil. A musíme říct, že jsme byli příjemně překvapeni. Jednak lehkou konstrukcí, která vychází z dnešních trendů a také skvělým umíštěním čočky pod kouřová skla, takže i při přímém pohledu je těžké si jí všimnout.

Jestliže nahrávaná osoba nemá s kamerou v brýlích zkušenost, nemá prakticky šanci si kamery všimnout. Brýle samozřejmě nahrávají i zvuk, a to v obstojné kvalitě, takže při běžném rozhovoru dobře slyšíte každé slovo.

Kamera v brýlích nové generace – RESUMÉ

  • Dražší kousek (cena okolo 7 tis. Kč), který ale vyniká dokonalým maskováním čočky kamery
  • Vysoce kvalitní záběry a zvuk
  • Dokonale nenápadná (čočka kamery schovaná pod kouřovým sklem)
  • Interní paměť 16 GB
  • Jednoduché používání

Pro koho je tato kamera v brýlích vhodná?

Jak jsme uvedli, tento typ špionážní techniky se používá při testech věrnosti. Je ale samozřejmě vhodný i pro další příležitosti – zkrátka když chcete mít natočeného člověka, který nebude vědět o tom, že je váš rozhovor natáčen. Snadno tak získáte důkazy proti nepoctivým úředníkům, neloajálním zaměstnancům nebo nevhodně se chovajícím obchodním partnerům.

Na co si dát pozor?

Brýle jsou z plastu, a jelikož jsou dražší, rozhodně doporučujeme je používat s jistou opatrností. Menší problém může nastat při zasouvání nožiček do brýlí. Je zapotřebí trochu zatlačit, aby nožička zapadla – a při příliš velkém tlaku může plast prasknout.

Technická specifika

  • HD rozlišení 1280x720px s úhlem záběru 70°
  • Vyměnitelný akumulátor
  • Interní paměť 16GB
  • Vyměnitelná skla
  • Integrovaný mikrofon